Välkommen Till Helvetet
Galleri 21, Malmö
14/1 - 6/2 2011

PRESSRELEASE:

Ella Tillema arbetar främst med figurativt oljemåleri i stort format men breddar gärna sitt uttryck med text, musik och screentryck. Hennes arbeten är genomgående berättande och kretsar ofta kring existentiella frågor som människans relationer till varandra, staden och världen.

I nästan alla hennes verk målas en mer eller mindre mörk och dystopisk vardagsbild upp, oavsett om det är politiskt eller känslomässigt. Det är in-your-face-punkigt, ärligt och eftertänksamt. Text och ord ligger Ella varmt om hjärtat och ger verken ytterligare en dimension – ordlekar och klyschor blandas med galghumor och mer eller mindre tragiska självklarheter.
Med Ella Tillemas verk finns inget givet svar utan lämnar betraktaren både med funderingar kring samhället men även med en gnutta hopp om att göra bot och bättring.

...

På vernissagen spelade jag live med mitt band DITT FEL. Dessutom spelade vi låten "Gammeldags Tro" live i en akustisk sättning. Låten var en del av installationen "Man Vänjer Sig" som visades i utställningen.

Nedan visas bilder från spelningarna och dokumentation av utställningen.