-------------------------------------------------------------------------------
Ongoing:

Evig Sommar
15 jan-6 feb 2021

Verkligheten
Pilgatan 16, Umeå

Öppettider:
tisdag-lördag 12-16

Min vän

Hur har du det? Det var så längesen vi sågs.
Jag har tänkt mycket på dig, jag hoppas du har tänkt på mig också. Jag har saknat dig.
Vi är så frånkopplade varandra nu, har du märkt det? Jag undrar vad det kommer göra med oss när det här är över.

Jag ville bara skriva och säga att jag tittar ut på samma värld som du från mitt fönster. Jag är så rädd för allt jag ser där utanför. Den eviga sommaren som nu övergått i ett varmt vintermörker, viruset som snart varit i varje hem - det blir bara för mycket ibland. Är du också rädd? Jag önskar du var här så vi kunde prata om det. Jag önskar att min oro och sorg var vår oro och sorg. Då hade jag kanske kunnat stå ut.

Kommer du ihåg hur vi skrattade och sa, att det vi har tillsammans är det enda friska i den här sjuka världen? Inget känns mer sant än det just nu. Om jag ska vara isolerad på det här sättet så vill jag komma ut till en friskare värld, inte till den som orsakat all vår olycka. Håller du inte med? Men hur ska något någonsin kunna förändras om vi fortsätter vara separerade från varandra?

Dom säger att det är bättre med en fågel i handen än tio i skogen, men tänk om vi släppte taget. Tänk vad vi skulle kunna göra med våra lediga händer då.

Jag vill att du ska veta att jag behöver dig mer än allt annat just nu. Ilskan över världens tillstånd brinner mer och mer i mig för varje dag, men den brinner till ingen nytta här i min ensamhet. På kvällarna framför skärmen, när maktlösheten kommer över mig, då tänker jag på dig. Att du är mitt enda hopp, att mitt enda vapen är du. Vi är det enda vapnet som fungerar.
Men just nu är mina lediga händer bara tomma utan dig.

I väntan på en annan undergång,
en annan vinter

och en annan evig sommar

Din tillgivne vän,
Ella

-------------------------------------------------------------------------------
Future:

Jubileumsutställning Ljungbergmuseet, Ljungby postponed to 2021

-------------------------------------------------------------------------------
Past:

Floden måste flyta

En bok om mitt konstnärsskap utgiven i samband med min utställning på Ystad Konstmuseum 2020. Boken innehåller konst från 2017 och framåt samt texter av mig, Thomas Millroth och en brevväxling mellan mig och Sara Abdollahi. Redaktör har Julia Björnberg varit och den fantastiska formgivningen är gjord av Anna Jonsson/Alarmform.

Boken finns att köpa på Ystads Konstmuseum, Malmö Konsthall och Rundgång i Malmö samt Konst-ig och Aspuddens bokhandel i Stockholm (fler försäljningsställen kommer förhoppningsvis inom kort). Vill du beställa en online kan du skicka ett mail till karin.b.nilsson(at)ystad.se som jobbar på Ystads Konstmuseum och skriva att du köpa en bok och få den skickad till dig.

-------------------------------------------------------------------------------

SVTs program Sverige! var på besök i min ateljé inför utställningen på Ystad Konstmuseum. Inslaget sändes den 15 feb och klippet med mig är 21 min in i programmet. Du kan se det här.

-------------------------------------------------------------------------------